Hardanger Big Band med gjester

30-årsjubilanten HBB er det eldste storbandet i Hardanger – stifta i Jondal hausten 1987 av Arild B. Nielsen – og stadig i kontinuerlig drift. Maestro Arild briljerer som solist på trompet/flygelhorn, og har i alle disse årene ledet og utviklet bandet.

En glad gjeng dyktige hobbymusikere fra begge sider av Hardangerfjorden samles i Jondal annenhver fredagskveld for å dele sin lidenskap for jazz og storbandsjangeren. Likestillingen er kommet langt i Hardanger – HBB kan nemlig skilte med over halvparten kvinnelige medlemmer!

Albumet “Kryssande” fra 2014 med spesialskrevet storbandfjordjazz var et resultat av et fruktbart samarbeid med jazzgitaristen Gisle Torvik – med god støtte fra Norsk Jazzforum.

Repertoaret spenner vidt, fra standard storbandswing via latinske rytmer og klassiske Edvard Grieg, til Morten Abel, Michael Jackson og Bruno Mars.
HBB har opp gjennom åra spilt i inn- og utland, med musikalske høydepunkt som Kongsberg Jazzfestival, Romerike storbandfestival, Berlin Big Band Award, Vossajazz og Cotton Club Roma.

I jubileumsåret 2017 samarbeider HBB med jazzsangerinna Nina Pedersen som har bodd i Roma i over 20 år. Nina underviser ved Saint Louis College of Music i Roma, i tillegg til å være komponist, arrangør og dirigent for koret ConCorde. Hun er flittig brukt til seminar og workshops hjemme i Italia, i Norge og ellers i Europa – og er fast vokalist for Moonlight Big Band i Roma.

Smakebiter fra Nina Pedersen sine komposisjoner blir å høre på Swing’n’Sweet. Til denne Norges-turnèen med HBB tar hun med seg to italienske proffmusikere som solister:
pianisten Pierpaolo Principato (underviser også ved St Louis College) og trombonisten Davide di Pasquale.