Ole Jacob Hystad © Bjarne Øymyr

Organ Jam

5 november kl 14

Organ Jam er en kvartett bestående av noen av våre fremste jazzmusikere. Kombinasjonen Hammond B3, trommer og to saksofoner er sjelden, og kanskje den første i sitt slag her til lands. Kvartetten spilte sine første jobber høsten 2010, og har fått strålende mottagelse for sin friske stil.
Med kombinasjonen baryton/tenor- og alt/sopran får bandet en spennende, særegen og utradisjonell sound. Hammond B3-orgelet med fotbass gjør at lydbildet blir rått og kraftfullt. Musikken kan variere fra rolige, lange strekk, til rå og swingende bop. Hovedpoenget er å gi lytteren en utadvendt, kommunikativ og humørfylt opplevelse.
Flere av bandets medlemmer bidrar sterkt til repertoaret, med egne komposisjoner og arrangement av kjente og ukjente låter fra jazzens repertoar.. Vi legger vekt på å presentere eget materiale som er gjennomarbeidet, og som samtidig gir den enkelte et stort spillerom. Tor Yttredal og Svein Olav Herstad får frem sine tema, med klar personlighet og unik stil!
Samtidig har vi ikke glemt røttene, og noe av musikken kan karakteriseres som hardtswingende blues og standardjazz. Musikken får likevel et sterkt personlig utrykk fordi den er arrangert med henblikk på hver enkelt musiker sine spesielle kvaliteter.
Hver for seg har de fire musikerne vert toneangivende i en rekke sammenhenger i mange år. De har gitt ut flere plater i egne navn, og som side-men deltatt på en lang rekke innspillinger.