Hot n´Spicy

13 Oktober kl 14

Etter over ti år på veien er Hot N Spicy, hetere og mer krydret enn noen sinne!

Hot N Spicy møttes på Rytmisk Konservatorium i København i 2000 og har siden den gang spilt hundretalls konserter, radio- og tv-opptredener, og skolekonserter. De spilte også inn et konsertprogram for SVT som ble sendt på NRK senest i august 2008, og har spilt på de fleste jazzfestivaler i Norden. I mai 2009 ga de ut CD-en Female intuition, som mottok glitrende anmeldelser i flere norske aviser. Men en ting er hva som er på CD. En helt annen ting er å høre Hot N Spicy live: «Kommunikativt, lekent, humoristisk og dønn velspilt på noen ekstremt klangfulle instrumenter!» Skrev Romsdals Budstikke etter en konsert på Storyville Jazzklubb i Molde høsten 2009.

Selveste Svend Asmussen har omfavnet denne trioen og har i forbindelse med den siste CD-en uttalt: «Hot N Spicy´s nye CD «Female Intuition», er et overflødighedshorn af varieret og afspendt swingende musik. King Cole, Stuff Smith og Slam Stuart ville have frydet sig – og det gør jeg også».

Hot N Spicy er kjent for sin særegne sound, sine lekne arrangementer, et forrykende liveshow og et samspill i verdensklasse. Skift i stemninger, taktarter og feeling skjer uten at du merker det, og “noen ganger uten at vi merker det selv” sier gitarist og vokalist Svein Erik.
En trio som låter som en kvartett.

I Hot N Spicy er rytmikken i førersetet og inspirert av sigøynermusikkens tilnærming til rytme tar alle ansvar for puls, fremdrift og rytmiske forskyvninger. Dette gjør at Hot N Spicy ikke låter som en trio, men nærmere som en kvartett. Sjangermessig er Hot N Spicy i særklasse. Ingen låter som dem, og de låter som ingen andre.

Hot N Spicy består av den danske fiolinvirtuosen Bjarke Falgren (med tre rykende ferske danske Grammy-awards på peishylla), og nordmennene Svein Erik Martinsen på gitar og vokal og Lars Tormod Jenset på kontrabass og kor.