Espen Eriksen Trio © Andreas Kleiberg

Espen Eriksen Trio

24 November kl 14

Espen Eriksen Trio er fremdeles en relativt ny pianotrio, men har tatt de første skrittene mot å bli en av de virkelig store jazznavna her til lands. Med sterke låter og stor publikumsappell har de funnet et uttrykk som er lett å like. I mars i fjor kom debutalbumet “You Had Me At Goodbye” på Rune Grammofon og Dagbladet plasserte dem der de hører hjemme: ”Med sine sterke låter plasserer albumet Espen Eriksen Trio i toppsjiktet av samtidige norske pianotrioer”. Albumet blir fremdeles plukket opp av musikkredaksjoner verden over, snart et år etter utgivelsen, og Espen Eriksen Trio mottar stadig nytt skryt og positiv omtale, nå sist i januar da låten ”Grinde” ble tatt med på ”Critics Choice–‐cd’en” i det amerikanske jazzmagasinet Jazziz’ oppsummeringm av 2010.

Espen Eriksen Trio skiller seg ut i den norske jazzfloraen med sine relativt korte og formfullendte låter og en ”less is more”–‐tilnærming i arrangementer og fremføring. Musikken er lyrisk, vakker og melodisk og kan trygt plasseres i en skandinavisk tradisjon med innslag av folkemusikk og melankoli. Etter et år med klubbkonserter og festivalspilling er trioen tett og samspilt og gir publikum en konsertopplevelse man sent vil glemme.

Siden debuten har Espen Eriksen Trio imponert på jazzarenaer som Moldejazz, Maijazz, Vossajazz, Sildajazz, Nasjonal jazzscene(Victoria), Kvarteret og mange andre. Det skjer også
Spennende ting i Asia, etter trioens turné i Malaysia i Desember 2011. Oppfølgeren til ”You Had Me At Goodbye” kommer den 17. april 2012.